Schuitje Varen, Visje Stoven” Crockpot Delight

Ingrediënten:

  • 500 gram gemengde vis (zoals zalm, kabeljauw, en garnalen), in stukken
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 gram Provençaalse wokgroente
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 200 ml crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Tips:

  • Controleer de vis voorzichtig met een vork om te zien of deze gaar is; de vis moet gemakkelijk uit elkaar vallen als hij klaar is
  • Serveer met rijst, pasta of knapperig brood om de heerlijke saus op te dweilen
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereidingswijze:

  • Spoel de gemengde vis onder koud water en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de vis in hapklare stukken als dat nog niet gedaan is
  • Hak de knoflook fijn
  • Doe de Provençaalse wokgroente in de crockpot
  • Voeg de fijngehakte knoflook en Provençaalse kruiden toe
  • Giet de tomatenblokjes erover
  • Leg de stukken vis voorzichtig bovenop de groenten in de crockpot. Probeer de vis niet onder te roeren, omdat deze tijdens het koken uit elkaar kan vallen
  • Dek de crockpot af en zet deze op laag voor 4-6 uur, of op hoog voor 2-3 uur. De exacte kooktijd kan variëren afhankelijk van je crockpot en de grootte van de visstukken
  • Roer ongeveer 15 minuten voordat je klaar bent met koken de crème fraîche door de stoofpot. Doe dit voorzichtig om de vis niet te breken
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Serveer de visstoofpot warm. Garneer eventueel met verse peterselie voor extra kleur en smaak.

Recept gebaseerd op recept uit 1:1 dieet