Schuitje Varen, Visje Stoven” Crockpot Delight
Ingrediënten:
- 500 gram gemengde vis (zoals zalm, kabeljauw, en garnalen), in stukken
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 gram Provençaalse wokgroente
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 200 ml crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Tips:
- Controleer de vis voorzichtig met een vork om te zien of deze gaar is; de vis moet gemakkelijk uit elkaar vallen als hij klaar is
- Serveer met rijst, pasta of knapperig brood om de heerlijke saus op te dweilen
Bereidingswijze:
- Spoel de gemengde vis onder koud water en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de vis in hapklare stukken als dat nog niet gedaan is
- Hak de knoflook fijn
- Doe de Provençaalse wokgroente in de crockpot
- Voeg de fijngehakte knoflook en Provençaalse kruiden toe
- Giet de tomatenblokjes erover
- Leg de stukken vis voorzichtig bovenop de groenten in de crockpot. Probeer de vis niet onder te roeren, omdat deze tijdens het koken uit elkaar kan vallen
- Dek de crockpot af en zet deze op laag voor 4-6 uur, of op hoog voor 2-3 uur. De exacte kooktijd kan variëren afhankelijk van je crockpot en de grootte van de visstukken
- Roer ongeveer 15 minuten voordat je klaar bent met koken de crème fraîche door de stoofpot. Doe dit voorzichtig om de vis niet te breken
- Breng op smaak met zout en peper
- Serveer de visstoofpot warm. Garneer eventueel met verse peterselie voor extra kleur en smaak.
Recept gebaseerd op recept uit 1:1 dieet