Spicy Beer-Braised Beef Stew met frites

Ingrediënten:

  • 800 gram runderlappen
  • 3 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels stroop (appel- of perenstroop)
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml donker bier (bijvoorbeeld dubbel of bockbier
  • 4 Bastognekoeken
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper of een paar chilivlokken
  • 2 eetlepels boter of olie
  • Zout en peper naar smaak
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bereidingswijze:

  • Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 cm
  • Bestrooi de blokjes met zout en peper en bestuif ze vervolgens met de bloem
  • Verhit de boter of olie in een grote braadpan op middelhoog vuur
  • Bak de runderlappen rondom bruin. Doe dit in porties als de pan niet groot genoeg is om alles in één keer te bakken. Haal het vlees uit de pan en zet apart
  • Snijd de uien in halve ringen
  • Hak de knoflook fijn
  • Voeg indien nodig wat extra boter of olie toe aan de pan en fruit de uien tot ze goudbruin zijn
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee
  • Doe het vlees terug in de pan
  • Voeg de mosterd, stroop, laurierblaadjes, kruidnagels, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, cayennepeper en azijn toe. Roer goed door
  • Verkruimel de Bastognekoeken en voeg dit toe
  • Schenk het bier erbij en breng aan de kook
  • Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel schuin op de pan. Laat het minimaal 2,5 tot 3 uur stoven totdat het vlees lekker zacht is. Roer af en toe en voeg eventueel wat water of extra bier toe als het te droog wordt
  • Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels
  • Proef en breng op smaak met extra zout, peper of cayennepeper als je meer pit wilt
  • Serveer het stoofvlees met aardappelpuree, frietjes of een lekker stuk brood en een frisse salade.

Geniet van je stoofvlees met pit!