Stoof-Synthese: De Quantum Stoofpot Expeditie

Ingrediënten:

  • 1 pak Knorr Hollands stoofpotje
  • 500 gram stooflappen, in blokjes
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 400 gram krieltjes, gehalveerd als ze groot zijn
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 200 gram sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Kruiden naar keuze (bijv. tijm, rozemarijn, laurier)
  • 250 ml water of zoals aangegeven op het pakje Knorr stoofpotje
  • Zout en peper naar smaak

Tips:

  • De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de vleesblokjes en de gewenste malsheid
  • Voor een dikkere saus kun je een maïzena-watermengsel (1 eetlepel maïzena opgelost in 2 eetlepels water) toevoegen aan de stoofpot
  • Zet de Crockpot terug op de sauté-stand en laat de saus een paar minuten indikken
  • Voel je vrij om te experimenteren met de hoeveelheid en soorten groenten en kruiden naar jouw voorkeur

Bereidingswijze:

  • Snijd de stooflappen in blokjes en breng op smaak met zout en peper
  • Snipper de uien en hak de knoflook fijn
  • Snijd de champignons in kwarten, de paprika in stukjes en halveer de krieltjes indien nodig
  • Maak de sperziebonen schoon
  • Zet de Crockpot op de sauté-stand en voeg een beetje olie toe. Braad de blokjes stooflap aan alle kanten bruin
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak deze kort mee tot ze glazig zijn
  • Voeg de champignons, krieltjes, paprika, sperziebonen, en de kruiden toe
  • Roer de inhoud van het pakje Knorr Hollands stoofpotje erdoor samen met 250 ml water (of de hoeveelheid aangegeven op het pakje). Roer goed door zodat alles goed gemengd is
  • Sluit de deksel van de Crockpot en zet hem op de “Stew” of “Meat/Stew” stand. Stel de timer in op de aanbevolen tijd voor stooflappen, meestal rond de 35-40 minuten onder hoge druk
  • Laat na het koken de druk natuurlijk afnemen voordat je de deksel opent. Dit zorgt voor extra mals vlees
  • Controleer of de stooflappen mals zijn en proef of de stoofpot goed op smaak is. Pas zo nodig de kruiding aan
  • Serveer warm, eventueel met een stukje brood of een simpele salade.
Rating: 0 sterren
0 stemmen