Trendy Zomerse Buikspek Fiesta met Sperziebonen

Ingrediënten:

  • 500 g sperziebonen, uiteinden verwijderd en gehalveerd
  • 500 g buikspek, in blokjes gesneden
  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze), in reepjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • kippenbouillontablet

Bereidingswijze:

  • Snijd de sperziebonen, buikspek, zoete aardappelen, paprika, ui en knoflook zoals aangegeven
  • Leg de blokjes buikspek op de bodem van de crockpot
  • Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe bovenop het buikspek
  • Voeg de zoete aardappelen, paprika en sperziebonen toe aan de crockpot
  • veg bouillontablet toe
  • Strooi de paprikapoeder, gedroogde tijm en rozemarijn over de groenten en het buikspek
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Zet de crockpot op de lage stand en kook gedurende 6-8 uur, of op de hoge stand voor 3-4 uur, tot de groenten zacht zijn en de smaken goed zijn gemengd
  • Serveer het gerecht warm, eventueel met wat vers gehakte peterselie voor een frisse touch.
Rating: 0 sterren
0 stemmen