Trendy Zomerse Buikspek Fiesta met Sperziebonen
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen, uiteinden verwijderd en gehalveerd
- 500 g buikspek, in blokjes gesneden
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 paprika’s (kleur naar keuze), in reepjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- kippenbouillontablet
Bereidingswijze:
- Snijd de sperziebonen, buikspek, zoete aardappelen, paprika, ui en knoflook zoals aangegeven
- Leg de blokjes buikspek op de bodem van de crockpot
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe bovenop het buikspek
- Voeg de zoete aardappelen, paprika en sperziebonen toe aan de crockpot
- veg bouillontablet toe
- Strooi de paprikapoeder, gedroogde tijm en rozemarijn over de groenten en het buikspek
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet de crockpot op de lage stand en kook gedurende 6-8 uur, of op de hoge stand voor 3-4 uur, tot de groenten zacht zijn en de smaken goed zijn gemengd
- Serveer het gerecht warm, eventueel met wat vers gehakte peterselie voor een frisse touch.