Zonnige Zomer Zapper Soep
Ingrediënten:
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 gele squash, in blokjes gesneden
- 2 wortels, in schijfjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum, voor garnering
- Optioneel: cannellinibonen of kikkererwten voor extra eiwitten
Bereidingswijze:
- Snijd de groenten zoals aangegeven
- Plaats de courgette, gele squash, wortels, ui, knoflook en rode paprika in de crockpot
- Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar
- Breng op smaak met zout en peper
- Dek de crockpot af en kook de soep op een lage stand voor ongeveer 6-8 uur, of op een hoge stand voor 3-4 uur
- Als je extra eiwitten wilt toevoegen, doe dan de cannellinibonen of kikkererwten erbij ongeveer 30 minuten voordat de soep klaar is
- Proef en pas indien nodig de kruiden aan. Serveer de soep warm en garneer met verse basilicumblaadjes.