Zonnige Zomer Zapper Soep

Ingrediënten:

  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 gele squash, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in schijfjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum, voor garnering
  • Optioneel: cannellinibonen of kikkererwten voor extra eiwitten

Bereidingswijze:

  • Snijd de groenten zoals aangegeven
  • Plaats de courgette, gele squash, wortels, ui, knoflook en rode paprika in de crockpot
  • Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Dek de crockpot af en kook de soep op een lage stand voor ongeveer 6-8 uur, of op een hoge stand voor 3-4 uur
  • Als je extra eiwitten wilt toevoegen, doe dan de cannellinibonen of kikkererwten erbij ongeveer 30 minuten voordat de soep klaar is
  • Proef en pas indien nodig de kruiden aan. Serveer de soep warm en garneer met verse basilicumblaadjes.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen